Internacional 22/07/2011

Un testimoni assegura que ha vist "almenys 20 persones mortes a l'aigua" a l'illa noruega d'Utoya

Manté que hi ha acudit amb la seva barca per ajudar a evacuar l'illa després del tiroteig i ha vist els cadàvers de persones que s'haurien ofegat fugint

Reuters
1 min

OsloUn testimoni manté que ha vist almenys 20 cadàvers després del tiroteig al campament juvenil del Partit Laborista noruec a l'illa d'Utoya aquest divendres. La policia es nega a comentar aquest suposat balanç de víctimes, de manera que no és una dada confirmada oficialment.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Ho he vist amb els meus propis ulls, almenys 20 persones han mort a l'aigua", ha assegurat André Skeie, de 26 anys, a l'agència Reuters per telèfon. Aquest noi explica que ha anat a l'illa amb el seu vaixell per ajudar a evacuar-la després del tiroteig indiscriminat que un home armat ha provocat en la reunió política, a la qual s'esperava el primer ministre aquest cap de setmana.

La policia, de moment, no dóna explicacions sobre el nombre de víctimes del tiroteig o a conseqüència del tiroteig, ja que una de les hipòtesis és que alguns joves que intentaven fugir nedant de l'illa, situada en un llac, s'haurien ofegat.

stats