Ossètia del Sud
Internacional 09/04/2012

Un exoficial del KGB, nou president d'Ossètia del Sud

Leonid Tibilov, exespia rus, presidirà la regió independent de Geòrgia. La líder opositora Ala Dzhióyeva no s'ha pogut presentar per decisió del Tribunal Suprem del país

Agències
1 min
Ex-oficial del KGB i nou president d'Ossètia del Sud, Leonid Tibilov / AFP

MoscouUn exoficial del KGB, Leonid Tibilov, ha guanyat la presidència a la regió separatista georgiana d'Ossètia del Sud amb un 54% dels vots. El seu rival, David Sanakóyev, adjunt a la presidència en matèria dels drets humans, ha aconseguit el 43% dels vots.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Ossètia del Sud es va separar de Geòrgia al començament de la dècada dels 90 i després de la guerra entre Rússia i Geòrgia el 2008, va ser reconeguda per Moscou com un Estat independent, malgrat que encara segueix sent molt dependent de l'ajuda financera dels russos.

"Vull desenvolupar la relació amb Rússia en tots els àmbits. L'objectiu és fer realitat el vell somni de reunificar Ossètia del Sud i del Nord", ha dit Tibilov. Ossètia del Nord forma part de Rússia.

Aquest diumenge ha estat la quarta vegada que s'ha citat els electors a les urnes per escollir el president d'Ossètia del Sud, després que el Tribunal Suprem(TS) anul·lés els resultats dels comicis del novembre, que van donar la victòria a la líder opositora Ala Dzhióyeva. En aquesta convocatòria, la candidata de l'oposició no s'ha pogut presentar per decisió del TS.

stats