Internacional 10/12/2011

Els experts dubten dels efectes immediats de la cimera de la Unió Europea

Diversos analistes avaluen per a l'ARA els acords per salvar l'euro i el divorci del Regne Unit

Ara
1 min
La cimera ha servit perquè tots els països -excepte el Regne Unit- acceptessin l'acord que dilluns van tancar França i Alemanya. De moment, sense contrapartides.

BarcelonaEls acords de Brussel·les ofereixen un horitzó esperançador a llarg termini però no solucions immediates per la crisi del deute sobirà. Aquesta és l'opinió generalitzada dels experts consultats per l'ARA com el professor de l'Iese Antonio Argandoña, que adverteix que d'aquí al mes de març, quan s'hauran de ratificar els acords, poden caure més països. En la mateixa línia s'expressa Jordi Fabregat, professor de finances d'Esade, que critica la lentitud de la presa de decisions. Dilluns els mercats posaran a prova la credibilitat dels acords.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Divorci de la Gran Bretanya

Però si la cimera passarà a la història és pel cop de porta de Londres. Tant la membre del Consell d'Europa, Cristina Gallach, com el catedràtic de la UB Francesc Granell consideren un èxit que només el Regne Unit s'hagi oposat a fer un salt endavant. La cessió de sobirania aprovada, creuen, reforçarà la UE.

stats