Estats Units
Internacional 05/11/2011

Un òvul fecundat podria ser considerat persona a Mississipí

L'estat nord-americà vota dijous per decidir si es canvia la definició de "persona". Si s'aprova l'esmena, l'avortament serà considerat legalment un assassinat

Reuters
1 min

JacksonMississipí podria convertir-se dijous en el primer estat nord-americà a considerar que un òvul fertilitzat és una persona. La decisió convertiria l'avortament en un assassinat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La controvertida esmena serà sotmesa a referèndum dijous vinent, el mateix dia en què l'estat escull un nou governador i un nou fiscal general. Si s'aprova l'esmena, la definició de persona passarà a ser "qualsevol ésser humà des del moment de la fertilització, clonació i el seu equivalent funcional".

Mississipí es convertiria així en el primer estat que criminalitza l'avortament, legal als Estats Units des de 1973, i també començaria a limitar la fertilització "in vitro" i altres sistemes de control de la natalitat.

"Només preguntarem per la clau de la qüestió, que és: És una persona o no? Déu diu que sí i la ciència ho ha confirmat", deia el principal impulsor de l'esmena, Les Riley, al rotatiu Washington Post.

Riley és pare de deu nens i fundador de Personhood Mississippi, la plataforma responsable de la campanya, inspirada en part pel moviment ultraconservador Tea Party i que s'oposa a l'avortament fins i tot en casos extrems, com els de violació, incest o si a la vida de la mare corre perill.

Una dotzena d'estats debaten iniciatives similars, entre ells Alabama, Arkansas i Geòrgia, però l'organització de Riley assegura que en cap d'ells hi ha tantes possibilitats com a Mississipí, un estat molt religiós que només compta en tot el seu territori amb una clínica que practiqui avortaments.

stats