Internacional 04/03/2012

Feministes protesten nues contra Putin al col·legi electoral on ha votat el líder rus

Les joves, membres d'una organització feminista ucraïnesa, s'han escrit al cos consignes com "Rates del Kremlin" i la policia les ha arrossegat fins al carrer

efe
1 min
L'acció de les tres activistes de Femen reprimida per la policia russa

MoscouTres activistes de la ONG ucraïnesa Femen han protagonitzat una acció de protesta contra Putin al col·legi electoral on ha votat el líder rus aquest matí. Les noies hi han entrat, s'han despullat i han mostrat missatges crítics amb el president del Kremlin.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Minuts després que Putin diposités el seu vot a l'urna electrònica, les noies han aconseguit entrar al col·legi, s'han despullat de cintura en amunt i han deixat al descobert missatges escrits al seu cos com: "Rates al Kremlin" o "Jo robo per Putin".

La policia les ha intentat frenar ràpidament, cobrint-los el cos amb jaquetes i arrossegant-les en algun cas fins a fora del col·legi.

El portaveu de Putin, Dmitri Peskow, ha definit les noies com a "tontetes", segons recullen mitjans russos. "Creuen que això és romàntic", ha afegit, i ha alertat que han violat l'ordre públic en jornada electoral. Les joves han quedat detingudes, tot i que representants del a campanya de Putin han assegurat que no les denunciaran.

stats