MÓN
Internacional 09/02/2011

La fiscalia italiana demana que es jutgi Berlusconi per prostitució de menors

La fiscalia italiana ha presentat aquest dimecres una sol·licitud perquè s'investiguin els suposats escàndols sexuals del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, unes acusacions que han portat la inestabilitat al govern de centre-dreta del Cavaliere

Acn
1 min
El primer ministre italià, Silvio Berlusconi

MilàLa fiscalia acusa Berlusconi d'haver pagat per mantenir relacions sexuals amb una ballarina que encara no tenia 18 anys, l'edat mínima per exercir la prostitució a Itàlia. D'altra banda, també l'acusen d'abusar del seu poder i pressionar la policia per evitar ser detingut per les acusacions d'un cas de robatori. El mes passat, el Tribunal Constitucional italià va anular la immunitat de Berlusconi per ser jutjat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El cap de la fiscalia italiana ha enviat una petició formada per 782 pàgines que inclourien proves que el primer ministre italià va pagar per mantenir relacions sexuals amb "un nombre important" de noies, entre les quals es troba Karima El Mahroug, coneguda com a "Ruby", una de les protagonistes dels escàndols de Berlusconi.

El jutge disposa ara d'un mínim de cinc dies per decidir si accepta la sol·licitud. Si fos així, el primer ministre italià podria enfrontar-se a una pena d'entre 3 i 12 anys de presó. Berlusconi ha dit que les acusacions són "repugnants i vergonyoses" i ha negat les acusacions.

Fa dues setmanes, el primer ministre italià es va negar a dimitir tot i la insistència de l'oposició. "Estic tranquil, m'estic divertint", va dir el dirigent italià en resposta a la polèmica. Berlusconi també va negar totes les acusacions i va assegurar que es tracta d'una campanya de l'esquerra per acabar amb ell.

stats