Palestina
Internacional 19/07/2011

El vaixell francès interceptat per la Marina israeliana quan anava a Gaza ha estat remolcat fins a Ashdob

L'exèrcit israelià ha abordat aquest migdia el vaixell francès que pretenia trencar el bloqueig de Gaza, després de demanar-li que canviés el rumb. Tres vaixells de guerra l'han remolcat fins a la ciutat d'Ashdod

Efe
1 min
El vaixell francès remolcat per la Marina israeliana / REUTERS

JerusalemTres vaixells israelians han abordat aquest migdia el vaixell francès Dignité-Al Karama, que navegava sol cap a Gaza amb ajuda humanitària, com a únic representant de la Flotilla de la Llibertat, i l'han remolcat fins al port de la ciutat meridional d'Ashdod, a Israel, on han arribat a mitja tarda.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La Marina israeliana ha interceptat el Dignité després de diverses advertències perquè canviés el rumb, amb l'argument que es dirigia cap una zona sota bloqueig.

L'operació militar no ha trobat resistència entre els 16 tripulants del vaixell gal, en el qual hi havia francesos, canadencs, suecs, grecs, un periodista d'un diari d'esquerres jueu i dos de la televisió àrab Al-Jazeera.

La tripulació del vaixell serà ara interrogada pel personal del ministeri de l'Interior i d'Immigració d'Israel, segons fonts de l'exèrcit.

stats