Estats Units
Internacional 19/04/2013

El pare dels germans Tsarnaev: "Els han parat una trampa per ser creients musulmans"

El pare dels sospitosos d'haver atacat la marató de Boston nega que puguin tenir res a veure amb l'atac a la marató. Dos oncles dels nois, incrèduls davant la notícia

Agències
1 min
Perfil en una xarxa social de Dzhokhar Tsarnaev / REUTERS

BostonTot i que l'arbre familiar no queda clar, Anzor Tsarnaev, suposadament el pare dels nois, ha denunciat aquest divendres que els serveis secrets nord-americans han fet caure els seus fills en una trampa. "Els l'han jugada perquè són creients musulmans", ha dit l'home en una conversa telefònica amb l'agència russa Interfax.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Per què han matat Tamerlan? Haurien d'haver-lo capturat viu. El petit s'ha escapat, estudiava segon curs de medicina als Estats Units i l'esperàvem aquestes vacances. Ara no sé què passarà. Insisteixo: els serveis secrets han posat un parany als meus fills", reiterava Anzor Tsarnaev.

En declaracions a la ràdio local de Boston WBZ, Ruslan Tsarni, tiet dels sospitosos, viu a Maryland, i desitjava que els seus nebots "no haguessin existit". Tsarni ha explicat que feia una dècada que els germans vivien als Estats Units, que no els veia des del 2009 i que no els havia reconegut en les fotografies publicades per l'FBI. "No tinc paraules, estic en estat de xoc", deia.

L'altre oncle, Alvi Tsarni, que viu a prop de Boston, negava la notícia. "No em crec que cap dels meus nebots tingui res a veure amb aquest accident horrible", deia a WBZ. "Si ho han fet, em sap molt greu. És una bogeria, impossible, no m'ho puc creure. Qui és capaç de fer això?."

stats