CRISI DE L'EURO
Internacional 21/09/2012

El govern grec i la 'troica' acorden endarrerir dos anys l'edat de jubilació, fins als 67

La mesura s'inclou en el nou pla d'austeritat d'11.500 milions que els creditors exigeixen a Atenes per obtenir el proper tram d'ajudes. L'executiu de Samaràs s'enfronta dimecres que ve a la primera vaga general del seu mandat

Ara/ Reuters
1 min
Stournaras, ministre d'Economia grec, en sortir de la trobada amb la 'troica'. LOUISA GOULIAMAKI / AFP

AtenesEl ministeri d'Economia grec ha acordat amb els representants de la 'troica' augmentar l'edat de jubilació del 65 als 67 anys, segons han explicat aquest divendres fonts oficials sota condició d'anonimat a l'agència Reuters.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La mesura suposaria un estalvi de 1.100 milions d'euros i formaria part del paquet de retallades d'11.500 milions que Atenes està negociant amb els creditors internacionals (la UE, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional) per obtenir el següent tram del segon rescat del país, concedit el 2011.

La decisió es dóna en un context de màximes tensions socials, quan les dues centrals sindicals majoritàries, GSEE i ADEDY, han convocat una vaga general pel dimecres 26 de setembre, la primera que enfronta el nou govern de coalició liderat pel conservador Andonis Samaràs, que va guanyar les eleccions del 17 de juny per un estret marge.

stats