Líbia
Internacional 24/03/2011

La coalició diu que els bombardejos sobre Líbia continuaran "tot el temps que calgui"

Juppé nega que hi hagi víctimes civils, com afirma Gaddafi, que ha mostrat cadàvers als periodistes.

Agències
1 min
Gaddafi va obrir ahir un tanatori per mostrar a la premsa suposades víctimes dels bombardeigs.

Paris/WashingtonAlain Juppé, cap de la diplomàcia francesa, ha declarat aquest matí que al coalició internacional liderada pels EUA, França i el Regne Unit, "continuarà els atacs aeris" sobre Líbia, "tot el temps que sigui necessari". El govern francès ha situat un horitzó dies o setmanes (però no mesos) per acabar amb la capacitat militar del règim de Gaddafi.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre els víctimes civils denunciades pel dictador libi, que ahir va obrir un tanatori e Trípoli per mostrar els cossos a la premsa estrangera, Juppé ha respost rotundament: "El que està passant és tot el contrari". En el mateix sentit s'ha expressat el comandament militar de la missió a Líbia, Gerard Hueber, que ha negat que s'hagi produït cap víctima civil en els bombardejos.

El titular d'exteriors francès ha aventurar que Gaddafi no continuarà per molt de temps al poder, tot i que ha precisat que l'objectiu de la intervenció no és derrocar el règim, aspecte que no està recollit en la resolució 1973 del Consell de Seguretat de l'ONU: "Seran els libis els qui decideixin, i estic convençut que a Trípoli alguns comencen a fer-se preguntes".

stats