Índia
Internacional 05/07/2011

El ministre de sanitat indi Ghulam Nabi Azad titlla els homosexuals de "malalts"

A l'Índia, l'homosexualitat va ser considerada "antinatural" i penada amb 10 anys de presó, fins el 2009. Encara hi ha molts prejudicis entre la població

Efe
1 min
El ministre indi / AFP

Nova DelhiEl ministre indi de Sanitat, Ghulam Nabi Azad, ha desfermat una forta polèmica al seu país en afirmar en una conferència sobre la SIDA que l'homosexualitat és una "malaltia" que cada vegada pateixen més persones.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"La malaltia dels homes que tenen sexe amb altres homes és antinatural i no és bona per a l'Índia", va assegurar ahir Azad durant una conferència organitzada pel govern per tractar la problemàtica de la SIDA. Tot seguit va mostrar-se preocupat perquè "no som capaços d'identificar on tenen lloc" aquestes activitats.

L'homosexualitat va ser despenalitzada a l'Índia fa només dos anys. Fins llavors era considerada "antinatural" i es penava amb fins a 10 anys de presó. Amb tot, gran part de la societat continua alimentant prejudicis i discriminant el col·lectiu homosexual, que s'esforça per guanyar visibilitat i normalitzar la seva situació.

"És sorprenent que el ministre de Sanitat d'aquest país faci un comentari així", va declarar a l'agència índia IANS l'activista Mohnish Malhotra, un dels organitzadors del "dia de l'orgull gay" indi.

Avui en dia hi ha uns dos milions i mig de persones afectades per la SIDA a l'Índia.

stats