Internacional 23/12/2011

França recomana a les dones que duen implants mamaris de la marca PIP que se'ls retirin

El ministeri espanyol de Sanitat i el departament de Salut no han detectat cap pacient que hagi tingut problemes relacionats amb les pròtesis. Tot i això, a Catalunya Sanitat ha recomanat que les 450 dones que el porten es facin una revisió

Acn
2 min

El govern de França ha recomanat aquest divendres a les 30.000 dones franceses que porten implants mamaris de la marca Poly Implant Prothese (PIP) que se'ls retirin.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La ministra de Sanitat francesa, Nora Berra, ha explicat que es tracta d'una mesura preventiva, després de les denúncies per índex molt elevats de ruptura, però ha afegit que no hi ha proves concloents de possibles vincles entre la silicona de baixa qualitat i el càncer.

Al seu torn, ni el ministeri espanyol de Sanitat ni el departament de Salut tenen constància de pacients que hagin tingut problemes relacionats amb la sinicona PIP.

Tot i això, a Catalunya Sanitat ha recomanat a les 450 dones que porten aquests implants que se'n facin una revisió. A més, a València s'hi ha constituït una plataforma d'afectades.

8 casos de càncer a França

França ha registrat fins a vuit casos de càncer en dones que tenien implants de PIP. El ministeri francès ha dit que l'estat cobrirà els costos de substitució de pròtesis d'aquelles pacients afectades que es se'ls posessin per motius mèdics.

Els temors per la seguretat dels implants de silicona fabricats per la companyia francesa PIP, empresa que va desaparèixer el 2010, han travessat les fronteres d'Europa cap a Austràlia i països sud-americans com Veneçuela, Argentina, Colòmbia i el Brasil.

Una investigació sobre les pròtesis va determinar que l'empresa utilitzava un tipus de silicona que no estava aprovada per les autoritats de salut i que era molt més barata que les altres.

"No només França està afectada. Estem buscant de 300.000 a 400.000 víctimes potencials a tot el món", ha dit Alexandra Blachere, líder del grup de pacients afectades pels implants de PIP a França.

stats