Israel
Internacional 03/09/2011

400.000 'indignats' israelians surten al carrer per reclamar al govern de Netanyahu millores socials

Fins a 400.000 persones han participat en diferents manifestacions simultànies a Israel per demanar millores socials al govern de Benjamin Netanyahu

Agències
1 min
Imatge de la mobilització d'indignats a Israel

Tel AvivEls organitzadors, que havien batejat la convocatòria com "la marxa del milió", han aconseguit la major mobilització social que mai s'ha viscut a Israel, fins i tot més important que les protestes per les massacres als camps de refugiats de Xabra i Xatil·la l'any 1982.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

A ciutats com ara Tel Aviv, Haifa o Jerusalem, fins a 400.000 persones s'han aplegat per demanar millores socials, "un millor equilibri entre l'economia de lliure mercat i l'economia humana". El moviment va començar quan un jove va plantar una tenda en una avinguda de Tel Aviv quan el van fer fora del pis on vivia.

En un país de 7,5 milions d'habitants, l'èxit de la convocatòria ha estat clar i culmina per ara les set setmanes de protestes, amb acampades incloses, que s'han fet per tot Israel seguint el model dels indignats d'altres països tot i la polèmica que hi ha pel fet que la mobilització no entra en les qüestions de l'ocupació i la colonització dels territoris palestins.

Alguns membres del govern de Benjamin Netanyahu, a la vista de l'èxit de la convocatòria, ja han dit que "s'haurà d'escoltar la veu" dels que han sortit al carrer.

stats