Rússia
Internacional 26/02/2012

Una cadena humana de milers de russos intenta envoltar el centre històric de Moscou contra Putin

L'organització diu que necessiten 34.000 persones per rodejar el cor de la capital russa però encara no confirmen si ho han aconseguit. Els manifestants protesten contra el retorn de Putin com a president en les eleccions de diumenge vinent

Agències
1 min
La cadena humana contra Putin vol rodejar el centre de Moscou / REUTERS

MoscouMilers de russos s'han donat les mans per format un anell al voltant del centre històric de Moscou aquest diumenge per protestar contra Vladímir Putin i la possibilitat que diumenge vinent guanyi les eleccions presidencials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Molts dels manifestants que formaven una cadena humana d'uns 16 quilòmetres malgrat les baixes temperatures portaven cintes blanques que ja són el símbol de les protestes opositores més importants que ha vist Putin des que va arribar a poder fa 12 anys.

Malgrat que les enquestes garanteixen la victòria a l'actual primer ministre, les manifestacions continuen al carrer i demanen més democràcia i menys corrupció.

"No sé quin serà el resultat de la protesta però he vingut per fer veure al govern que som molts contra ells", ha dit Nikolai Chakelin, un científic de 66 anys.

Els organitzadors de la protesta han dit que necessiten 34.000 persones per completar el cercle al voltant del centre històric de la capital russa, que inclou el Kremlin, el centre de poder de Rússia. Encara no hi ha xifres de participació.

stats