França
Internacional 20/03/2012

Els investigadors alerten que l'assassí de Tolosa podria tornar a actuar

La fiscalia de París diu ara que no descarten la pista dels tres exmilitars neonazis expulsats de l'exèrcit francès. La investigació parla d'un individu "extremament determinat, amb molta sang freda i objectius ben definits"

Agències
2 min
François Molins, fiscal en cap de París, dóna detalls de la investigació sobre l'assassí de Tolosa / AFP

ParísL'assassí de Tolosa "podria tornar a actuar", ha assegurat aquest dimarts el fiscal en cap de París, François Molins.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Ens trobem davant un individu extremament determinat, amb molta sang freda i objectius molt definits", ha afirmat el fiscal, que ha recordat que, de moment, ha matat cada quatre dies.

El responsable de la investigació judicial ha recordat que la pistola coincideix en els tres casos, que sempre va marxar amb una moto del mateix model i que va matar les set víctimes d'un tret al cap.

Molins ha afegit que de moment "no s'ha abandonat cap pista", tampoc la dels tres exmilitars expulsats de l'exèrcit per comportaments neonazis el 2008.

La hipòtesi es va obrir perquè els dos paracaigudistes d'origen magrebí assassinats a Montauban, a prop de Tolosa, el passat dia 15, formaven part del mateix regiment que els militars expulsats després d'haver-se fotografiat davant una esvàstica fent la salutació nazi.

El fiscal ha assegurat que la verificació d'aquesta pista "s'està fent", tot i que fonts policials citades per mitjans francesos havien indicat pocs instants abans que ja l'havien abandonada.

Molins ha concretat que s'han fet "centenars d'interrogatoris" i ha afegit que no estan segurs que l'assassí gravés les seves accions amb una càmera, tot i que ha indicat que un testimoni assegurava haver-ho vist i que les imatges de videovigilància el mostren amb una cinta al voltant del pit.

Segons la investigació, es tracta d'una home de silueta "més aviat prima" i al voltant d'uns 1,75 metres d'alçada, "extremament ben organitzat" i que en cada cas havia seleccionat les seves víctimes amb gran precisió, ha assegurat el fiscal.

Molins també ha afegit que investiguen el que ha revelat el diari 'Le Figaro' sobre una conversa telefònica sospitosa que testimonis haurien escoltat a un tren de la regió de París. Segons el rotatiu, la dona, entre plors, mantenia aquest dilluns una conversa amb un home a qui deia: "¿I ara ataques una escola?"

stats