Onada d'atemptats
Internacional 14/02/2012

Un iranià greument ferit quan intentava posar una bomba a Bangkok

Israel acusa l'Iran d'orquestrar l'atemptat. L'ambaixada dels EUA havia advertit que es podien produir atacs

Agències
1 min
Restes del lloc de l'atac / REUTERS

BangkokUn home ha resultat ferit a les dues cames quan intentava llançar un bomba a una comissaria de policia a Bangkok. La policia ha trobat un carnet d'identitat iranià prop del lloc dels fets. A més s'han sentit dues explosions al mateix districte comercial de la capital tailandesa, amb un balanç de quatre ferits més, informa la BBC.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons la policia, una de les explosions s'ha produït en un habitatge que l'home ferit tenia llogat amb altres iranians. L'altra deflagració ha estat en un taxi. La policia tailandesa busca aquests tres homes, també de nacionalitat iraniana, que haurien abandonat el pis just abans de l'explosió.

Israel acusa Teheran d'orquestrar l'explosió

El ministre israelià de Defensa, Ehud Barak, ha acusat l'Iran de ser responsable dels atemptats d'aquest dimarts al centre de Bangkok, que han fet un ferit greu l'endemà dels atacs contra el personal de les ambaixades israelianes a l'Índia i Geòrgia.

"La temptativa d'atac a Bangkok prova una altra vegada que l'Iran i els seus aliats es mouen per actes terroristes, i els últims atemptats en són un exemple", ha afirmat Barak en un comunicat del seu ministeri.

"L'Iran i Hezbol·lah són una font inesgotable de terrorisme, i són una amenaça per l'equilibri regional i mundial", ha afegit el ministre israelià durant una visita a Singapur.

Els EUA havien alertat d'atacs

El mes passat, l'ambaixada nord-americana havia alertat de possibles atacs terroristes a Bangkok. Els atacs arriben l'endemà de dos atemptats amb bomba contra diplomàtics israelians a l'Índia i Geòrgia, dels quals Israel va responsabilitzar l'Iran.

stats