Síria
Internacional 12/05/2012

Un grup islamista radical reivindica el doble atemptat en què dijous van morir 55 persones a Damasc

Al-Nusra ha penjat un vídeo a YouTube per justificar la seva acció contra un règim "que ha seguit amb els seus bombardeigs". La formació era poc coneguda fins que va reivindicar altres atacs comesos a principis d'any a la capital i Alep

Agències
1 min

BeirutEl grup radical islàmic Al-Nusra (Front d'Ajuda) ha reivindicat el doble atemptat que va deixar 55 morts i més de tres-cents ferits a Damasc dijous.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En un vídeo penjat a YouTube el grup assegura que "els soldats del Front d'Ajuda han llençat una operació militar a Damasc contra el règim". El grup justifica la seva acció dient que "el règim ha seguit amb els bombardeigs a la perifèria de Damasc i a Idleb, Hama, Daraa i altres zones", segons un vídeo del qual no s'ha pogut comprovar l'autenticitat.

Aquest grup jihadista va néixer el 2011 per combatre el règim sirià de Baixar al-Assad i era desconegut fins al febrer passat, quan va reclamar l'autoria dels atemptats comesos a principis d'any a Alep i Damasc, on van morir almenys 35 persones.

El règim sirià va acusar "grups terroristes amb ajuda de l'estranger" de l'atemptat de dijous, el més sagnant des de l'inici de la revolta contra Al-Assad.

El Consell Nacional Sirià, la principal agrupació opositora a l'exili, va negar qualsevol implicació en les explosions i va considerar que beneficien les autoritats, mentre que un portaveu de l'Exèrcit Lliure Sirià va acusar el règim de ser responsable de l'atac.

stats