Japó
Internacional 21/09/2011

La central nuclear de Fukushima es prepara per a l'arribada del tifó Roke

S'han suspès els treballs d'estabilització dels reactors. El fort vent ha causat quatre morts al Japó i greus talls en el subministrament elèctric

Agències
1 min
El vent arriba als 220 km/h a Tòquio / REUTERS

TòquioLa companyia elèctrica Tepco, que gestiona la central nuclear de Fukushima, ha suspès els treballs d'estabilització dels reactors afectats pel tsunami del passat mes de març davant l'arribada imminent del tifó Roke, que està prevista per aquest dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Hem pres totes les mesures preventives", ha assegurat a AFP el portaveu de la companyia, Masashi Kato. Els operaris han fixat els equipaments que podrien caure pels forts vents i han protegit les grues que treballen a la central. "També hem protegit les zones on hi ha risc d'acumulació d'aigua", ha precisat, i ha aclarit que "la suspensió dels treballs es mantindrà en funció de l'evolució de la situació".

Tepco treballa des de fa diverses setmanes en la cobertura del reactor número u amb un revestiment especial, després que l'edifici fos greument malmès pel terratrèmol i el posterior tsumani de l'11 de març.

També s'han reforçat les patrulles de la zona, situada a 220 kilòmetres al nord-est de Tòquio. A migdia, la pluja ja havia arribat a la central, però encara no havia arribat a un nivell de tempesta.

El tifó Roke, que es desplaça cap al nord a una velocitat de 45 kilòmetres per hora, va acompanyat de vents de 220 km/h, amb pluges torrencials. Ja ha provocat quatre morts i talls elèctrics que han afectat diverses línies ferroviàries, aèries i marítimes i han obligat a evacuar de milers de persones.

stats