Crisi Nuclear
Internacional 17/10/2011

El govern japonès assegura que podrà controlar la central nuclear de Fukushima a finals d'any

Tòquio assegura que la temperatura dels reactors es manté estable. Els experts alerten que els efectes de la radiació duraran anys

Reuters
1 min
Investigació a Fukushima

TòquioEl govern japonès i la companyia elèctrica Tepco han assegurat aquest dilluns que la central nuclear Fukushima, que al març va patir el pitjor accident nuclear de la història des de Txernòbil, es podrà tancar a finals d'any. Des de l'accident, causat pel terratrèmol i el posterior tsunami, que van afectar l'estructura i els circuits d'alimentació de la central, els equips treballen per rebaixar la temperatura dels reactors 1, 2 i 3 i aturar les fuites radioactives.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'executiu nipó assegura que els reactors es mantenen per sota dels 100 graus i que les emissions han caigut a la meitat durant les últimes setmanes. Un cop s'hagin acabat les tasques per portar els reactors fins a una aturada segura, començaran els treballs de desmantellament de la central. Tepco ha de presentar a les autoritats les mesures de seguretat que aplicarà per mantenir freda la central durant els propers tres anys. El reactor número 1 es cobrirà amb una capa gegant de polièster, que s'ha d'acabar a finals d'aquest mes.

Malgrat les informacions oficials, els investigadors alerten que els problemes derivats de la radiació, que s'ha escampat als camps, els rius i les zones residencials, es mantindran durant anys.

stats