Publicitat
Publicitat

Crisi Nuclear

El govern japonès assegura que podrà controlar la central nuclear de Fukushima a finals d'any

Tòquio assegura que la temperatura dels reactors es manté estable. Els experts alerten que els efectes de la radiació duraran anys

El govern japonès i la companyia elèctrica Tepco han assegurat aquest dilluns que la central nuclear Fukushima, que al març va patir el pitjor accident nuclear de la història des de Txernòbil, es podrà tancar a finals d'any. Des de l'accident, causat pel terratrèmol i el posterior tsunami, que van afectar l'estructura i els circuits d'alimentació de la central, els equips treballen per rebaixar la temperatura dels reactors 1, 2 i 3 i aturar les fuites radioactives.

L'executiu nipó assegura que els reactors es mantenen per sota dels 100 graus i que les emissions han caigut a la meitat durant les últimes setmanes. Un cop s'hagin acabat les tasques per portar els reactors fins a una aturada segura, començaran els treballs de desmantellament de la central. Tepco ha de presentar a les autoritats les mesures de seguretat que aplicarà per mantenir freda la central durant els propers tres anys. El reactor número 1 es cobrirà amb una capa gegant de polièster, que s'ha d'acabar a finals d'aquest mes.

Malgrat les informacions oficials, els investigadors alerten que els problemes derivats de la radiació, que s'ha escampat als camps, els rius i les zones residencials, es mantindran durant anys.


Etiquetes

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT