Afganistan
Internacional 31/05/2011

Karzai alerta que l'OTAN es pot convertir en una "força d'ocupació"

El president de l'Afganistan prohibeix a l'Aliança els atacs aeris en zones residencials. Dissabte 14 civils van morir en un bombardeig

Agències
1 min
El president de l'Afganistan, Hamid Karzai. REUTERS

KabulEl president de l'Afganistan, Hamid Karzai, ha alertat que les tropes de l'OTAN presents al país poden convertir-se en una "força d'ocupació" si no s'aturen els atacs aeris sobre població civil en la lluita contra els talibans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Karzai ha assegurat que "a partir d'ara no estan autoritzats els atacs sobre vivendes". "El poble de l'Afganistan –ha afegit– ja ha patit prou baixes i ha fet prou sacrificis. Aquestes operacions no poden actuar contra la gent i les seves cases. El president ha advertit que "si després que el govern afganès hagi prohibit els bombardeigs aeris sobre zones residencials, l'OTAN els continua, la seva presència ja no es veurà com la lluita contra el terrorisme sinó com una força d'ocupació".

Les paraules del president afganès, que va arribar al poder de la mà de la intervenció internacional contra els talibans, arriben després de "l'últim avís" de Karzai davant l'assassinat, dissabte, de 14 civils, inclosos dones i nens, en un atac aeri de l'Aliança. Després de l'episodi, l'OTAN va afirmar que aquesta mena d'actuacions són una arma necessària en la lluita contra els talibans, i que mai duu a terme atacs sense l'aprovació de Kabul.



stats