Japó
Internacional 02/09/2011

La crisi nuclear i l'economia, prioritats del nou primer ministre nipó, Yoshihiko Noda

El fins ara ministre de Finances ha dit que el seu govern lluitarà per mantenir la fortalesa del ien. Noda substitueix el dimitit Naoto Kan, que va deixar el càrrec arran de les crítiques de la seva gestió de la crisi provocada per l'accident de Fukushima

Efe
1 min

TokioEl nou primer ministre nipó, Yoshihiko Noda –substitut de Naoto Kan, que dimarts va dimitir per la mala gestió de la crisi de Fukushima–, ha assegurat avui que posar fi a la crisi nuclear i donar un impuls a la deteriorada economia japonesa "són els principals objectius" del seu executiu.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En la seva primera roda de premsa com a primer ministre, poc després de prendre possesió del seu càrrec davant de l'emperador, Noda s'ha mostrat conscient que Japó necessita créixer per enfortir les seves debilitades finances públiques.

El mandatari, de 54 anys i fins aquesta setmana ministre de Finances, ha dit que el seu govern lluitarà per mantenir la fortalesa del ien, que perjudica el motor exportador nipó, i no ha descartat intervenir en el mercat de divises per debilitar la moneda local en cas necessari, cosa que Japó ja va fer a principis d'agost.

stats