Egipte
Internacional 26/11/2011

Un manifestant mor en nous aldarulls contra la policia a El Caire

El jove de 21 anys ha mort atropellat quan un vehicle policial ha fet marxa enrere. Els manifestants estan concentrats davant la seu del Consell de Ministres i protesten contra la designació del nou primer ministre

Efe
1 min
Manifestació divendres a la Plaça Tahrir / EFE

El CaireUna persona ha mort aquest dissabte en nous disturbis entre la policia i els manifestants que estaven concentrats davant la seu del Consell de Ministres d'Egipte a El Caire, segons ha informat el Ministeri de Sanitat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons la televisió egípcia, els enfrontaments han començat quan les forces de seguretat han demanat als manifestants que marxessin i, en un moment donat, un vehicle policial ha fet marxa enrere i ha atropellat a dos ciutadans. Un d'ells, de 21 anys, ha mort i l'altre ha resultat ferit, segons ha dit el director de l'hospital Al Munira, Mohamen Shauki, en declaracions a l'agència oficial de notícies Mena.

Mentrestant, l'ambient és tranquil a la plaça Tahrir, on desenes de voluntaris han netejat les deixalles de la multitudinària concentració que divendres va exigir a la Junta Militar que abandoni el poder immediatament.

El govern provisional nomenat pel consell va dimitir en bloc dilluns en protesta per la repressió i, després d'un acord amb els principals partits, els militars van nomenar primer ministre el septuagenari Kamal al-Ganzouri, que ha de formar govern. Ganzouri ja va ser primer ministre amb Mubàrak entre 1996 i 1999.

Els moviments revolucionaris han proposat un govern de salvació nacional encapçalat pel premi Nobel de la Pau i candidat presidencial, Mohamed el Baradei, una opció rebutjada per les forces islamistes.

Diversos grups han convocat una nova manifestació contra el nomenament de Ganzuri per aquest diumenge, mentre s'espera que aquest dissabte alguns moviments juvenils anunciïn els seus plans per seguir pressionant a la Junta Militar, que dirigeix Egipte des de la renuncia del president Mubàrak el passat 11 de febrer.

stats