Londres
Internacional 07/08/2011

La policia de Londres vigila Tottenham després d'una nit de disturbis en què s'han detingut 42 persones

Els manifestants van cremar edificis, un autobús i diversos cotxes patrulla. Pel govern de David Cameron, els incidents d'aquesta matinada són "totalment inacceptables"

Agències
2 min
Policies i bombers continuen vigilant la zona / REUTERS

LondresEl barri de Tottenham viu encara sota una forta vigilància policial després de la revolta que s'ha viscut aquesta matinada. De moment, les autoritats policials ja han detingut 42 persones relacionades amb els disturbis en què es van cremar edificis, cotxes, i es van saquejar botigues. També s'han comptabilitzat 26 agents que van quedar ferits, dos dels quals estan hospitalitzats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons ha assegurat avui un portaveu d'Scotland Yard, una marxa pacífica ahir a la nit per protestar per la mort d'un jove a trets de la policia va ser "segrestada" per un petit grup de "vàndals descerebrats", que van donar lloc a una escalada de violència desproporcionada.

El govern britànic ha qualificat avui de "totalment inacceptables" els fets, i diu que "no hi ha cap justificació per a les agressions que van patir la policia i la població ni per als danys materials ocasionats". La ministra d'Interior, Theresa May, ha assegurat que "no es tolerarà aquest menyspreu per la seguretat pública i per la propietat", mentre l'alcalde de Londres, el conservador Boris Johnson, s'ha mostrat "consternat" davant de les escenes de violència viscudes.

Tot va començar quan centenars de persones es van manifestar a prop de la comissaria del barri de Tottenham per exigir justícia i protestar contra la mort de Mark Duggan, un noi de 29 anys que va quedar ferit pels trets d'un agent quan es desplaçava a dins d'un taxi.

Als disturbis es van cremar edificis i vehicles, com dos cotxes patrulla i un autobús de dues plantes, i en molts comerços hi va haver saquejos. El servei d'ambulàncies va haver d'atendre deu persones i nou van ser traslladades a l'hospital. Segons informa la BBC, la normalitat s'ha restablert a la zona.

stats