Publicitat
Publicitat

Segrest a Kènia

Un militar somali assegura que les cooperants de MSF són al poble de Kismayu

És un bastió de les milícies islamistes d'Al-Xabab. Les haurien traslladat fugint de l'ofensiva de l'exèrcit Kenià

Les dues cooperants de Metges Sense Fronteres segrestades dijous passat a Kènia es trobarien a la ciutat de Kismayu, bastió de les milícies islamistes de Somàlia. Ho ha dit a l'agència Reuters un portaveu de l'exèrcit somali.

"Al-Xabab les té a Kismayu", ha afirmat el general Yussuf Hussein Dunmaal, cap de l'exèrcit del sud. Els milicians haurien portat Mone Serra i Blanca Thiebaut des de la ciutat portuària de Taabto cap al nord del país dilluns, fugint de l'operació conjunta que l'exèrcit kenià i les tropes somalis, que volen evitar més segrestos d'estrangers.

Els detalls del segrest, però, continuen en un absolut secretisme i encara no se n'ha aclarit l'autoria. La milícia radical islàmica Al-Xabab, vinculada a la xarxa terrorista Al-Qaida, va negar dilluns en un comunicat tota implicació en el captiveri de les cooperants. "Al-Xabab nega categòricament totes les acusacions relacionades amb el segrest de turistes i cooperants a Kènia", va subratllar la milícia, que rebutja també la responsabilitat d'altres segrestos esdevinguts en l'últim mes en zones pròximes a la frontera amb Kènia. En el mateix comunicat les milícies amenaçaven les tropes kenianes que van entrar al seu territori dissabte.


Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT