Segrest a Kènia
Internacional 18/10/2011

Un militar somali assegura que les cooperants de MSF són al poble de Kismayu

És un bastió de les milícies islamistes d'Al-Xabab. Les haurien traslladat fugint de l'ofensiva de l'exèrcit Kenià

Ara
1 min
Mone Serra i Blanca Thiebaut, les cooperants segrestades a Kènia

BarcelonaLes dues cooperants de Metges Sense Fronteres segrestades dijous passat a Kènia es trobarien a la ciutat de Kismayu, bastió de les milícies islamistes de Somàlia. Ho ha dit a l'agència Reuters un portaveu de l'exèrcit somali.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Al-Xabab les té a Kismayu", ha afirmat el general Yussuf Hussein Dunmaal, cap de l'exèrcit del sud. Els milicians haurien portat Mone Serra i Blanca Thiebaut des de la ciutat portuària de Taabto cap al nord del país dilluns, fugint de l'operació conjunta que l'exèrcit kenià i les tropes somalis, que volen evitar més segrestos d'estrangers.

Els detalls del segrest, però, continuen en un absolut secretisme i encara no se n'ha aclarit l'autoria. La milícia radical islàmica Al-Xabab, vinculada a la xarxa terrorista Al-Qaida, va negar dilluns en un comunicat tota implicació en el captiveri de les cooperants. "Al-Xabab nega categòricament totes les acusacions relacionades amb el segrest de turistes i cooperants a Kènia", va subratllar la milícia, que rebutja també la responsabilitat d'altres segrestos esdevinguts en l'últim mes en zones pròximes a la frontera amb Kènia. En el mateix comunicat les milícies amenaçaven les tropes kenianes que van entrar al seu territori dissabte.

stats