CANADÀ
Internacional 25/03/2011

Una moció de censura fa caure el govern canadenc

El govern conservador en minoria no ha pogut evitar l'aprovació de la moció presentada per tots els partits de l'oposició i se celebraran eleccions al maig

Agències
1 min
El primer ministre, Stephen Harper, després de la votació

Ottawa p { margin-bottom: 0.21cm; } El govern del Canadà ha caigut després de l'aprovació al Parlament d'Ottawa d'una moció de censura contra el primer ministre conservador Stephen Harper, presentada per l'oposició. Tots els partits a l'oposició, els liberals, el Bloc Quebequès i el Nou Partit Democràtic, han votat a favor de la moció i consideren que la Cambra “ha perdut la confiança en el govern de Harper”. La votació al Parlament ha acabat amb 11 vots de diferència, ja que el govern conservador no té la majoria. “Després de cinc anys de govern conservador, és el moment de dir prou”, ha dit Michael Ignatieff, líder del Partit Liberal.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Després de l'aprovació de la moció, el Canadà haurà de celebrar eleccions, i les possibles dates són el 2 o el 9 de maig. Les enquestes sobre uns nous comicis mostren un resultat favorable al Partit Conservador, amb el 43% dels vots, tot i la davallada al Parlament. Harper ha assegurat que unes eleccions són la darrera cosa que necessiten els canadencs.

stats