Iemen
Internacional 13/05/2012

63 morts al Iemen en enfrontaments entre l'exèrcit i Al-Qaida

Les forces de seguretat iemenites van iniciar dissabte una ofensiva per expulsar els terroristes del sud del país. Diversos avions de guerra dels Estats Units han participat en els combats

Efe
1 min
Soldats iemenites descansen durant els enfrontaments amb Al-Qaida / EFE

SanàAlmenys 63 persones –45 militants d'Al-Qaida i 18 soldats iemenites– han perdut la vida al Iemen des que el dissabte l'exèrcit va iniciar una ofensiva per desallotjar a la xarxa terrorista del sud del país. Els combats van començar la nit de dissabte a la província meridional d'Abian, on les forces armades governamentals van obrir tres fronts per expulsar a Al-Qaida i als seus associats de les ciutats de Zinyibar, Yaar i Lauder. Les tropes han continuat aquest diumenge amb la seva ofensiva a les tres localitats.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les forces de seguretat iemenites també han bombardejat diverses àrees i han intentat evitar que militants radicals d'altres zones, com la propera província de Shabua, arribessin a Abian per unir-se als combats. A més, l'exèrcit ha enviat en les últimes hores reforços d'infanteria, artilleria i vehicles blindats.

Aquestes zones del sud del país es troben sota el control del grup radical Ansar al Xara, vinculat a Al-Qaida des de maig de 2011, tot i els nombrosos intents anteriors del Iemen per recuperar aquests territoris.

En la seva ofensiva, les autoritats del Iemen, la nació més pobra de la península Aràbiga, tenen el suport d'influents caps tribals i dels Estats Units, país que en les últimes setmanes ha desplegat avions de guerra no tripulats, que participen en els bombardejos. A més, els EUA té previst destinar aquest any uns cent milions de dòlars al Iemen per promoure l'estabilitat i lluitar contra Al-Qaida.

stats