Internacional 14/01/2012

Tres morts i 40 desapareguts en l'accident del creuer a Itàlia amb més de 4.000 passatgers

Fins a 188 espanyols viatjaven en el 'Costa Concordia'. Dos turistes francesos i un mariner peruà no han sobreviscut a l'incident.

Ara
1 min
El creuer Costa Concordia embarranca prop de la costa italiana / EFE

RomaL'accident d'un creuer de luxe que s'ha escorat davant la costa italiana ha provocat almenys tres morts, segons les xifres oficials, que rebaixen les sis víctimes mortals que els mitjans locals havien donat a conèixer en les primeres hores. Els morts són dos turistes francesos i un mariner peruà. L'agència italiana Ansa parla d'una quinzena de ferits en l'incident.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Fonts de la capitania del port de Giglio, una petita illa a la zona de la Toscana, ha informat que l'accident ha obligat a evacuar el vaixell, amb 4.229 persones a bord. L'evacuació s'ha complicat perquè la inclinació que ha anat agafant el vaixell ha complicat les tasques de socors, segons ha informat Costa Cruceros, companyia propietària de la nau.

El creuer s'ha accidentat en quedar encallat en un banc de sorra en una zona de 30 metres de profunditat. L'incident ha provocat que, a hores d'ara, el creuer presenti una inclinació d'uns 80 graus.

El creuer afectat és el Costa Concordia, que sortia de Civitavecchia i feia escales a Savona, Marsella, Barcelona, Palma, Cagliari i Palerm.

Un total de 188 espanyols viatjaven en el creuer i 7 d'ells eren membres de la tripulació, segons ha informat Costa Cruceros.

stats