Indonèsia
Internacional 18/12/2011

300 immigrants desapareguts després d'un naufragi prop de l'illa de Java

La majoria dels passatgers eren afganesos i iranians que anaven a Austràlia. L'embarcació portava gairebé 400 passatgers i només tenia capacitat per portar-ne 100.

Efe
1 min
Alguns dels tripulants rescatats en un refugi a la ciutat de Trenggalek / REUTERS

YakartaUnes 300 persones estan desaparegudes al mar, prop de la illa indonèsia de Java, després que el vaixell amb què volien arribar fins a Austràlia naufragués aquesta matinada, segons han indicat fonts oficials.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El portaveu del centre per a la mitigació de desastres, Sahrul Arifin, ha dit al canal de televisió Metro que el vaixell portava uns 380 immigrants de diversos països, la majoria d'Afganistan, Paquistan i l'Iran dels quals només se n'han pogut rescatar 76 fins al moment.

L'embarcació era de fusta i en realitat tenia una capacitat per a un centenar de passatgers. Sembla que s'ha enfonsat aquesta matinada a uns 90 quilòmetres de la costa est de Java degut, aparentment, a la sobrecàrrega i al temporal que està dificultant les tasques de recerca dels desapareguts.

Un dels supervivents ha explicat que quan el vaixell va començar a enfonsar-se, enmig d'un gran temporal amb onades de més de 5 metres, la gent que anava a bord va començar a llençar-se per la borda preses del pànic. Al vaixell hi viatjaven uns 40 nens dels quals encara no se sap si estan entre els supervivents.

stats