França
Internacional 20/06/2011

Jutgen un neonazi francès acusat d'haver assassinat un venedor de catifes ambulant marroquí

La víctima va rebre un tret al clatell. El presumpte assassí ja va ser condemant el 2009 per ferir greument un marroquí jubilat amb una bomba

Redacció
1 min

ColmarEl Tribunal Penal del departament francès de l'Alt Rin, a la frontera amb Alemanya i Suïssa, ha començat avui el judici contra un neonazi de 41 anys acusat de l'assassinat d'un venedor ambulant de catifes marroquí, de 46 anys, en un carrer de la localitat de Gundolsheim, el 22 de maig de 2001.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons l'escrit d'acusació, el presumpte assassí és "un admirador fervent del nazisme i un racista consumat", que tenia un exemplar del Mein Kampf i una bandera nazi al seu domicili, i que ja ha estat condemnat amb anterioritat per actes de caràcter racista i antisemita, com la profanació d'un cementiri, el 2004, i l'agressió –amb una bomba– a un jubilat marroquí, el 2005.

L'acusat, que treballava de recepcionista en un hotel, va discutir-se amb la víctima i, tot seguit, segons el fiscal, va seguir-la i va disparar-li un tret al clatell "amb premeditació".

En un principi, el presumpte assassí va reconèixer els fets, tot i que els hi va treure importància. Però després se'n va retractar. Els psiquiatres el descriuen com una persona sana i intel·ligent que és conscient dels seus actes, però que, alhora, es creu investit d'una missió de defensa de la "raça ària".

S'espera que el tribunal emeti un veredicte a finals de setmana.

stats