Afganistan
Internacional 26/02/2012

Un oficial afganès és l'assassí dels dos membres de l'OTAN a Kabul, segons fonts governamentals

Segons una font anònima del govern afganès, Abdul Saboor va matar a trets els dos homes i formava part del servei d'intel·ligència del Ministeri de l'Interior. Els talibans havien reivindicat l'autoria dels fets com a venjança per la crema d'Alcorans

Agències
1 min

KabulUn oficial afganès és el suposat autor del tiroteig que aquest dissabte va matar dos oficials nord-americans al Ministeri de l'Interior a Kabul.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"El suposat assassí és Abdul Saboor i formava part del servei d'intel·ligència del Ministeri de l'Interior", ha dit una font oficial que ha demanat no ser identificada.

Els dos oficials van ser trobats morts a l'interior de l'edifici del ministeri dissabte a la tarda, en un crim que va portar el cap de la missió de l'OTAN, John Allen, a ordenar el replegament del seu personal destinat als ministeris afganesos.

D'acord amb el canal de televisió afganès Tolo, Saboor té 25 anys i s'havia afegit a la Policia fa dos anys, tot i que només feia una setmana que havia rebut la pistola. Segons la font, va fugir després de matar els dos oficials.

Els talibans van reivindicar la nit de dissabte l'autoria dels fets i van assegurar que es tracta d'una venjança per la crema d'exemplars de l'Alcorà en la major base d'Estats Units a l'Afganistan, Bagram, que ha desencadenat una violenta onada de protestes al país asiàtic. Els insurgents havien identificat a l'autor dels fets com Abdul Rahman.

stats