EGIPTE
Internacional 25/01/2011

Almenys tres morts i 150 ferits arran dels disturbis contra el president Mubarak

Els manifestants intenten entrar al Palau egipci i als edificis oficials de la Lliga Àrab. La policia respon als manifestants amb gasos lacrimògens i canons d'aigua

Redacció
1 min
Xoc frontal entre manifestants i policia al Caire

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } Les manifestacions en contra del govern a Egipte se salden amb un balanç parcial de 3 morts, dos a Suez i un al Caire, i 150 ferits, 40 de la policia i 90 manifestants.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Inspirats en les manifestacions a Tunísia, milers d'egipcis han sortit al carrer de les principals ciutats del país per demanar reformes i exigir la fi del govern de Hosni Mubarak.

Les manifestacions antigovernamentals es van convocar a través de les xarxa social Facebook i avui ja acumulaven 87.000 seguidors que consideraven que la protesta del 25 de gener seria “el principi de la fi”. Els manifestants han desafiat el règim esperonats pels resultats de la revolució tunisiana.

Al Caire, la manifestació ha tingut quatre zones de sortida que han anat a parar a prop del Parlament egipci i dels edificis oficials de la Lliga Àrab, on hi ha hagut més tensions perquè un grup d'opositors del règim han intentat entrar al Parlament. La policia ha intervingut llançant bombes de gas i utilitzant canons d'aigua contra el manifestants, que han llançat pedres contra els agents. Ara per ara hi ha una sentada general d'entre 10.000 i 15.000 persones que asseguren no moure's de la plaça Tahrir fins que Mubarak abandoni el país.

stats