Internacional 04/07/2012

Arafat hauria estat enverinat amb poloni, segons Al-Jazira

Mahmud Abbas i la vídua del líder palestí han demanat l'exhumació del cos per investigar de nou les causes de la seva sobtada mort l'octubre del 2004

Ara
1 min
Iàsser Arafat el 2002. REUTERS

BarcelonaDesprés de nou mesos d'investigacions, la cadena qatariana Al-Jazira ha obert de nou el debat sobre les causes la mort del president palestí Iàsser Arafat l'11 de novembre del 2004. Segons el mitjà, Arafat hauria estat enverinat amb poloni 210, una substància radioactiva.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La investigació ha tirat endavant gràcies al suport de la viuda del líder palestí, Suha Arafat, que va entregar a la cadena tots els objectes personals que havia rebut de l'Hospital militar francès de Percy, on va morir Arafat de forma sobtada.

En l'anàlisi de les restes de sang, suor, saliva i orina del seu raspall de dents, el barret d'hivern amb què se'l va traslladar en helicòpter des de Ramala i el seu característic mocador, l'Institut de Radiofísica de l'Hospital Universitari de Lausana (Suïssa) hi ha trobat "elevats i inexplicables nivells" d'aquest material radioactiu.

Es tractaria del mateix que va ser utilitzat fa sis anys per enverinar l'ex espia rus Alezander Litvinenko a Londres.

Exhumació del cadàver

Arran de la investigació d'Al-Jazira, tant l'actual líder de l'Autoritat Palestina, Mahumud Abbas, com la vídua d'Arafat, han demanat una nova investigació i l'exhumació del cadàver.

stats