EGIPTE
Internacional 04/02/2011

“Avui sí que cau Mubàrak, avui és el dia de la sortida, la darrera manifestació"

Centenars de persones fan cua per passar els controls d'entrada al recinte habilitat de l'exèrcit a la plaça Tahrir. Combinen l'espera amb les oracions del divendres i crits de “fora Mubàrak”

Carme Colomina, Enviada Especial
1 min
Els manifestants resen a la plaça de l'Alliberament.

El CaireTot i els disturbis dels darrers dies, la gent ha tornat a la plaça de l'Alliberament durant el seu dia de culte per demanar al president egipci Hosni Mubàrak que marxi. I creuen que serà avui mateix, estan convençuts que “avui sí que cau Mubaràk, perquè es el dia de la sortida, la darrera manifestació”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'ambient a la plaça Tahrir és del tot festiu i pacífic. La gent ha vingut amb totes les famílies amb menjar i beure, preparats per passar-hi tot el dia.

Tal com dilluns, els crits de “fora” ressonen per tot el recinte. Centenars de milers de persones s'hi han unit per fer la pregària del divendres, el dia festiu a Egipte. Un dels líders religiosos de la ciutat hauria liderat la cerimònia, segons fonts de la mateixa plaça. Això significaria que personalitats importants i influents s'estarien sumant a la protesta.

El centre del Caire s'ha llevat tranquil després dels enfrontaments d'ahir. Els pro-Mubàrak, tal com van aparèixer de cop i volta fa dos dies, haurien desaparegut de cop, com un símptoma més d'un pla orquestrat pel govern de Mubàrak.

L'exèrcit és la tònica dominant pels carrers de la ciutat d'ençà que van cessar els disturbis. Els militars han format un nou cordó de control per entrar al recinte. Centenars de persones fan cua pacientment per accedir-hi, sobretot des del pont de Kasr al Nil.

stats