Internacional 25/02/2011

“Deixa Líbia en pau”, diu a Gaddafi l'ambaixador del país a l'ONU

El secretari general de l'ONU demana que els estats es coordinin per concretar accions contra el règim libi

1 min
Mohamed plora a les Nacions Unides / Getty

L'ambaixador de Líbia a l'ONU, Abdurrahman Mohamed, ha intervingut avui davant el Consell de Seguretat de les Nacions Unides amb llàgrimes. Mohamed ha intervingut per demanar “al meu germà Gaddafi, que deixi Líbia en pau”. Fins avui, aquest amic personal del dictador libi encara no havia trencat clarament amb el règim de Trípoli.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tanmateix, ha denunciat els discursos de Gaddafi en els quals ha instat una guerra civil al país per aconseguir mantenir-se al poder.

Mentrestant, el secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon ha fet una crida perquè s'adoptin mesures concretes per aturar la massacre al país del magreb. “Els propers dies seran decisius pel futur de Líbia”, ha puntualitzat el màxim responsable de l'ONU que considera que la primera obligació de la comunitat internacional és “fer tot el possible per garantir la protecció immediata dels civils”.

Entre les accions que contempla Ban, hi ha sancions econòmiques o la congelació de béns. “La violència ha de parar i els responsables d'aquests fets sanguinaris tan brutals han de ser castigats”, ha sentenciat.

Per la seva part, Estats Units ja ha pres mesures contra el règim de Gaddafi. Aquest vespre la Casa Blanca ha anunciat que imposarà sancions unilaterals a Líbia i buscarà coordinar sancions internacionals. El seu portaveu, Jay Carney, ha indicat que s'ha congelat la venda d'armament i la “molt limitada” cooperació militar que existia.

stats