KUWAIT
Internacional 31/03/2011

Dimiteix tot el govern de Kuwait després de la petició del Parlament d'interrogar tres ministres

El govern anunciarà que plega per denunciar la intromissió de la resta de partits. El Parlament té prou pes en aquest país saudita com per pressionar els ministres

Reuters
1 min

KuwaitEl govern de Kuwait ha dimitit en ple avui, com s'esperava, per evitar que tres ministres siguin interrogats pel Parlament, segons ha informat una font parlamentària. "Els ministres han presentat la seva dimissió al primer ministre, que la transmetrà a l'emir", ha declarat la font a l'agència Reuters. Diferents diputats havien demanat interrogar tres ministres, tots ells membres de la família al-Sabah, que governa el país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest és l'últim dels desafiaments del Parlament de Kuwait, una assemblea amb bastant poder si es compara amb la d'altres països de la zona governats per dirigents autocràtics. Els diputats de Kuwait han forçat la dimissió o remodelació de diferents governs després de demanar interrogatoris.

Tot i això, el president del Parlament de Kuwait, Jassem al-Jurafi, ha afirmat que no ha estat informat sobre la dimissió del govern, segons la cadena per satèl·lit àrab al-Arabia.

Es fa difícil associar aquest canvi en el govern de Kuwait amb el fenomen de les revoltes àrabs. Tot i això, cal tenir en compte que també hi ha hagut manifestacions pacífiques al país.

stats