Síria
Internacional 09/06/2011

Dubtes sobre el cas de la blogaire siriana detinguda

Les fotografies són falses, però no se sap si la noia pot existir i amagar la seva identitat per por de represàlies. Tots els mitjans que la van entrevistar ho van fer per e-mail.

Redacció
2 min

BarcelonaL'endemà que mitjans de comunicació de tot el món, inclòs l'ARA, donessin la notícia de la detenció d'Amina Abdal·lah, una blogaire siriana activista dels drets dels gais, sorgeixen noves informacions que posen en dubte el cas. No es pot descartar, però, que la història de la jove sigui verídica i que simplement visqui amb una identitat falsa per protegir-se.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

p { margin-bottom: 0.21cm; }a:link { } Dimecres a la nit, representants de la comunitat gai de Síria van entrar en contacte amb Andi Carvin, un community manager dels EUA, i li van comunicar alguns dubtes sobre episodis recollits a la web de la jove en què explicava incidents amb les forces de seguretat sirianes per la seva tendència sexual. Tot plegat va portar a revisar la història. El diari The Guardian recull les incoherències sobre el cas.

La jove havia estat entrevistada als mitjans de comunicació internacionals de referència. La CNN, la CBS, el Washington Post i The Guardian han explicat que les entrevistes es van fer per correu electrònic. El periodista de Damasc del diari britànic explica que el contacte d'Amina li va arribar a través d'una font de confiança. S'ha demostrat que les fotografies corresponen a Jelena Lecic, una noia croata que viu a Londres i que ahir va desmentir a la BBC que fos l'autora del blog A Gay Girl in Damascus. Totes les fotografies del blog i la pàgina de Facebook són de la noia croata.

L'amiga d'Amina que havia parlat amb la BBC i Al-Jazira, la canadenca Sandra Bagaria, va admetre que la seva relació sempre havia estat per internet. D'altra banda, un portaveu del departament d'Estat dels EUA ha assegura que no poden confirmar cap detall sobre la identitat de la noia, que tindria doble nacionalitat siriana i nord-americana. Funcionaris de l'ambaixada dels EUA a Damasc han penjat un post al blog d'Amina, demanant als amics de la noia més informació sobre el cas. D'altra banda, ningú no ha respost a les peticions de contacte a través del blog.

Els mitjans es mouen entre el desconcert i la prudència, tement que possiblement la història de la noia pugui tenir un rerefons real i que les investigacions acabin destapant la seva veritable identitat i posant-la en perill.

stats