ISRAEL
Internacional 05/01/2012

Ehud Olmert, processat en un escàndol de corrupció

L'antic primer ministre d'Israel Ehud Olmert ha sigut acusat d'acceptar suborns en un escàndol de corrupció relacionat amb la construcció d'un complex de luxe

Agències
1 min
L'exprimer ministre israelià Ehud Olmert. / ABIR SULTAN / EFE

JerusalemL'exprimer ministre israelià Ehud Olmert ha sigut processat avui, juntament amb 17 persones més, per diversos càrrecs de suborn, rentat de capital, falsificació de documents i tràfic d'influències, en un dels escàndols de corrupció més grans de la història del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les al·legacions fan referència a l'època en què Olmert era alcalde de Jerusalem durant la dècada del 1990, i estan relacionades amb la construcció d'un complex residencial de luxe anomenat Holyland a la capital israeliana.

Segons la Fiscalia de Delictes Econòmics i Impostos, a càrrec del cas, milions de dòlars van canviar de mans il·legalment. El consistori va canviar les lleis d'urbanisme per permetre que es construís el complex, que es va ubicar dalt d'un turó. Els promotors de Holyland també han sigut imputats.

Olmert, que nega les acusacions i les ha titllat de "caça de bruixes", va ser alcalde de Jerusalem entre el 1993 i el 2003, i primer ministre entre el 2006 i el 2009, tres anys que van estar plens d'acusacions per corrupció. Ha sigut acusat en tres processos diferents, en què se l'acusa d'acceptar diners a canvi de favors i de facturar doble per a viatges a l'estranger.

stats