Internacional 04/03/2011

Gaddafi torna a bombardejar Brega, clau per al control de la zona en mans dels opositors del règim

L'objectiu era una de les instal·lacions petrolieres de la zona, clau per al subministrament elèctric de la part del país sublevada. Obama se situa cada cop més a prop dels rebels

Efe
2 min
protestes

Bengazi/WashingtonL'aviació lleial al coronel Muammar al-Gaddafi ha tornat a bombardejar avui per tercer dia consecutiu l'enclavament petroler de Brega, a la zona oriental del país en poder dels rebels, segons el canal de televisió Al-Arabiya. L'objectiu de l'atac, segons el canal de televisió, era una de les instal·lacions petrolieres de Brega, a uns 200 quilòmetres a l'oest de Bengazi, i el control del qual és clau per al subministrament elèctric de la part del país en mans dels rebels, a més de ser la ruta d'accés a la mateixa Bengazi. Segons el canal, els voluntaris armats han estat mobilitzats des de la veïna Ajdabiya a Brega, un dels centres vitals de la indústria petroliera del país. Aquests atacs es produeixen després que ahir el mandatari libi ja fes bombardejar el mateix indret. Almenys 11 persones van morir i 27 van resultar ferides. Aleshores les bombes van caure a la vora d'un hospital.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot això mentre el president dels Estats Units, Barack Obama, se situa cada cop més a prop dels rebels. Obama va afirmar ahir que Gaddafi és "al costat equivocat de la Història" i ha de "deixar el poder i anar-se'n ja". Va repetir aquesta demanda tres vegades en menys de deu minuts durant una roda de premsa conjunta amb el president mexicà, Felipe Calderón. El president nord-americà va advertir del risc de "un punt mort que amb el temps pugui convertir-se en alguna cosa sagnant" a Líbia. Obama va assegurar que el seu govern sospesa "una àmplia gamma d'opcions", i no va descartar la imposició d'una zona d'exclusió aèria sobre Líbia, encara que no va aclarir si s'inclinava per la via militar. "El que volem és tenir la capacitat d'intervenir potencialment ràpid si la situació es deteriorés", va indicar el president. De moment, el president dels Estats Units ha autoritzat l'ús d'avions militars nord-americans per a la repatriació de ciutadans egipcis que han fugit de Líbia per la frontera tunisiana, ja que, segons Obama, ara la seva prioritat és "l'ajuda humanitària".

stats