GRÈCIA
Internacional 11/07/2011

Un grup d'activistes comença una vaga de fam per donar suport a la Flotilla de Gaza

Nou membres del moviment Rumb a Gaza s'han plantat dins i fora de l'ambaixada espanyola a Atenes perquè el govern espanyol negociï que la flotilla pugui salpar dels ports grecs

Efe
1 min

AtenesSis membres del moviment Rumb a Gaza, que pretén enviar una flotilla per trencar el bloqueig israelià a Gaza, han iniciat avui una vaga de fam a l'ambaixada espanyola a Atenes per reclamar que el Govern espanyol pressioni al grec perquè permeti salpar al vaixell Gernika.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Quatre dels activistes que s'han declarat en vaga de fam aquest migdia –hora grega– es troben dins de la delegació diplomàtica, que va ser ocupada per membres de Rumb a Gaza el dimarts. Un metge els ha fet un control de salut abans que comencessin la vaga de fam.

La resta dels activistes estan també concentrats a fora de l'ambaixada, on han penjat una pancarta que diu "estem en vaga de fam".

Segons un comunicat del moviment, la "vaga s'allargarà fins que el Govern d'Espanya doni algun senyal d'interlocució per abordar la seva petició que el vaixell de la campanya, el Gernika, pugui navegar lliurement per les aigües del Mediterrani".

"No hem tingut cap notícia per part del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol", ha declarat Rafael Palacios, un dels vaguistes.

Les autoritats gregues van prohibir el passat dia 1 la sortida de tots els seus ports als vaixells que tenien previst participar a la Segona Flotilla de la Llibertat, formada per una desena d'embarcacions amb una 500 activistes a bord que pretén trencar el bloqueig a Gaza i portar unes 5.000 tonelades d'ajuda humanitària.

El Gernika està immobilitzat des de fa 10 dies al port de Kolymvari, a l'illa grega de Creta.

stats