PRÒXIM ORIENT
Internacional 02/08/2011

El Suprem israelià ordena desmantellar la colònia il·legal més gran de Cisjordània

Es tracta d'un dels assentaments construïts sense l'autorització del govern. Si l'ordre tira endavant, serà la primera evacuació des que Ariel Sharon va forçar la de les colònies de Gaza el 2005

Efe
1 min
La colònia de Migron. REUTERS

JerusalemEl Tribunal Suprem israelià ha ordenat avui desmantellar la colònia de Migron, la més gran en el territori palestí ocupat de Cisjordània i que es troba entre les que Israel considera il·legals (per a la legislació internacional, totes ho són).

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La Cort ha exigit a l'Exèrcit que evacuï abans de març del pròxim any l'assentament, situat a prop de Ramala i amb seixanta habitatges on viuen uns 250 colons, segons informa Yariv Oppenheimen, director de la ONG israeliana Xalom Akhxav (Pau Ara).

"És la primera vegada que el Tribunal Suprem pren una decisió clara com aquesta i ordena al Govern que evacuï una posició avançada [la manera com les ONG defineixen les colònies construïdes sense autorització del Govern israelià]", ha dit l'activista, que ha recordat que "no és possible una apel·lació contra una sentència així".

L'organització pacifista va requerir fa cinc anys al Suprem que exigís a l'Estat la paralització del creixement de la colònia de Migron i l'evacuació dels seus residents, una posició que no ha estat autoritzada i està construïda sobre unes terres que pertanyen a particulars palestins.

Durant tot aquest període la justícia no havia pres cap decisió dràstica. Si ara es complís l'odre judicial, es tractaria del primer desmantellament d'una colònia des que Ariel Sharon va forçar l'evacuació de les de Gaza el 2005. L'organització considera la decisió del Suprem "un èxit sense precedents".

stats