FRANÇA
Internacional 13/11/2011

Després de dir-li "mentider", Sarkozy envia ara una carta afectuosa a Netanyahu

El president francès va dir a Obama durant una conversa extraoficial al G-20 que no suportava el primer ministre israelià

Efe
1 min
Un moment familiar a canes Entre reunió i reunió, Sarkozy i Obama van tenir ahir un moment familiar a la cimera del G-20. El líder nord-americà  va aprofitar l'ocasió per felicitar el seu homòleg francès pel naixement de la seva filla amb Carla Bruni. "Espero que la Giulia s'assembli a la seva mare, i no al seu pare", va dir el president dels EUA en to de broma.

ParísEl president francès, Nicolas Sarkozy, ha enviat una afectuosa carta al primer minsistre israelià, Benjamin Netanyahu, dies després de dir-li "mentider" en una conversa privada amb Barack Obama, segons informa aquest diumenge el diari Yediot Aharonot.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Enviada aquesta setmana, la missiva està firmada a mà pel president francès amb la paraula "amistosament", en un gest poc habitual en l'àmbit de la diplomàcia.

El 3 de novembre, en una conversa privada amb Obama durant la cimera del G-20 a Cannes que un grup de periodistes van escoltar de manera fortuïta, Sarkozy va dir de Netanyahu: "Ja no el suporto, és un mentider". L'homòleg nord-americà li va respondre: "Tu n'estàs fart, però jo haig de tractar amb ell cada dia".

stats