CONFLICTE A GAZA
Internacional 10/04/2011

Israel accepta l'alto el foc amb les milícies de Gaza

El ministre de Defensa israelià ha acceptat l'alto el foc que el braç armat de Hamas va oferir ahir a la tarda. Abans de la declaració, Israel ha comprovat que els palestins detenien els llançament de coets des de la franja

Efe
2 min
Un soldat israelià neteja el tanc a prop de la frontera entre Israel i el sud de Gaza

Jerusalem p { margin-bottom: 0.21cm; } El ministre de Defensa israelià, Ehud Barak, ha declarat avui que Israel està disposat a un alto el foc amb les milícies palestines de la franja de Gaza i els territoris dels voltants que posi fi a l'escalada de violència que ha acabat amb la vida de 18 palestins en els últimes tres dies. "Si ells deixen de disparar contra les nostres comunitats, deixarem de disparar. Si deixen de disparar en general, hi haurà calma, serà bo", va declarar Barak aquest matí a la ràdio israeliana, segons el diari Haaretz.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El braç armat de Hamàs, les Brigades Azedin al Kassam, van fer arribar a Israel a la tarda d'ahir una oferta d'alto el foc, va informar aquest rotatiu, el qual ha precisat que les autoritats israelianes estaven en principi d'acord en acceptar l'oferta però volien esperar per comprovar que, efectivament, Hamàs detenia el llançament de coets des de la franja.

La nit d'ahir va ser relativament tranquil·la, tot i que les milícies palestines van llançar tres projectils de morter contra el territori israelià del Neguev occidental, que van caure sobre el Consell Regional de Eshkol sense provocar danys greus ni víctimes, va informar el servei de notícies israelià Ynet. Un dels projectils va danyar un cable elèctric i va provocar una apagada en una zona que va durar diverses hores.

En els últims dos dies els milicians palestins han llançat més de 120 coets contra Israel, i la força aèria israeliana ha dut a terme múltiples atacs aeris en represàlia que han acabat amb la vida de 18 palestins i ferit a mig centenar. L'escalada va començar després del tret el dijous d'un coet antitanc des de Gaza contra un autobús escolar israelià, en què van resultar ferits el conductor i un menor.

Es tracta del període més violent a la franja i els seus voltants des de l'operació militar israeliana Plom Fos, que a finals del 2008 i principis del 2009 va matar 1.400 palestins i 13 israelians.

Hamàs va declarar el dijous un primer alto el foc que no va aconseguir aturar les hostilitats.

stats