PRÒXIM ORIENT
Internacional 20/02/2012

El Suprem israelià avança la vista del pres palestí que porta 65 dies de vaga de fam

Jader Adnan va ser detingut el desembre i està empresonat per la via administrativa, un recurs que permet als tribunals militars d'Israel als territoris ocupats empresonar a qualsevol persona sense que se li llegeixin els càrrecs

Efe
1 min
La mare del pres Khader Adnan prega per la seva vida. AFP

JerusalemEl Tribunal Suprem israelià celebrarà aquest dimarts la vista sobre el cas Jader Adnan, un pres palestí que ja fa 65 dies que està en vaga de fam sense saber de què se l'acusa, segons ha informat l'ONG palestina que porta la seva defensa legal, Adamir.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'anàlisi de l'apelació estava prevista pel dijous, però vist el dèbil estat de salut d'Adnan, s'ha avançat i se celebrarà a les 2 de la tarda (hora catalana).

Mobilitzacions i més vagues de fam

La vista se celebrarà enmig d'una creixent mobilització, amb una vaga general convocada a través de les xarxes socials i una vaga de fam de 24 hores a les presons israelianes de solidaritat amb Adnan.

Adnan, exportaveu de la Jihad Islàmica detingut a mitjans de desembre, està detingut en règim de presó administrativa, un recurs legal que permet als tribunal militars d'Israel als territoris ocupats empresonar una persones sense presentar càrrecs i basant-se en proves secretes que ni el pres ni el seu advocat coneixen.

stats