PRÒXIM ORIENT
Internacional 11/10/2011

Israel arriba a un acord amb Hamas per alliberar el soldat israelià Shalit a canvi de presos palestins

Netanyahu posava com a condició per reprendre les negociacions de pau l'alliberament del soldat israelià Gilad Shalit, retingut a Gaza des del 2006

Agències
1 min
El soldat israelià va ser segrestat a Gaza el juny del 2006. REUTERS

JerusalemIsrael i Hamas han arribat a un acord per a un intercanvi de presoners que implica l'alliberament del soldat israelià Gilad Shalit, segrestat a Gaza des del juny del 2006. Tant el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, com la facció islamista, respectivament, han confirmat l'acord. Milers de persones han sortit al carrer a la franja per celebrar, el que ells consideren, "la victòria de Gaza", segons l'agència France Presse.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Netanyahu està reunit en una reunió d'urgència amb el seu gabinet per discutir una "proposta seriosa" per a l'alliberament de Shalit, segons informa Reuters.

El braç armat de Hamas confirma l'acord

Un portaveu de la braç armat de la facció islamista, Abu Ubeida, ha confirmat a l'agència que s'havia arribat a un acord amb Israel, tot afegint que "estem en el procés de completar els arranjaments tècnics dels pacte en uns dies".

Un pas important al Pròxim Orient

Netanyahu posava com a condició per reprendre les negociacions de pau l'alliberament de Shalit. D'aquesta manera, si l'acord tira endavant, el conflicte al Pròxim Orient fa un pas important.

Segons una font vinculada amb les negociacions, l'acord hauria estat possible gràcies a la mediació d'Egipte. A canvi, Hamas hauria demanat l'alliberament de 1.000 presoners en dues fases, la primera, de 450 a canvi del soldat, i la segona de 550.

stats