Israel
Internacional 07/05/2012

Israel nega l'apel·lació de dos presos palestins en vaga de fam

Zaer Halahle i Bilal Diab estan empresonats sense saber de què se'ls acusa ni les proves que existeixen contra ells. 1.600 palestins presos a Israel estan en vaga de fam per aconseguir una millora de les seves condicions

Efe
1 min
Seguidors de Hamàs reclamen l'alliberació dels presos palestins / EFE

JerusalemEl Tribunal Suprem israelià ha refusat aquest dilluns l'apel·lació de dos presos palestins en vaga de fam contra la seva situació. Zaer Halahle i Bilal Diab estan empresonats sense saber de què se'ls acusa ni les proves que existeixen contra ells. "La Cort ha refusat la petició de Halahle i Diab, fet que significa que hauran de romandre a la presó fins que finalitzin les ordres de detenció administrativa contra ells, que poden prolongar-se indefinidament", ha explicat un membre de la ONG palestina Adamir, que defensa els drets dels presoners.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Els dos palestins fa 70 dies que no ingereixen aliments i Amnistia Internacional ha demanat la seva alliberació perquè considera que estan sent sotmesos a un tracte "cruel, inhumà i degradant" i que les seves vides "corren perill".

El tribunal, però, considera que el fet que estiguin en vaga de fam és irrellevant a l'hora de decidir sobre el període de detenció i ha permès que aquesta continuï.

Els palestins lluiten per una millor situació a les presons d'Israel

Almenys 1.600 palestins presos a Israel es van sumar el passat 17 d'abril a una vaga de fam que diversos companys havien iniciat al febrer. Deu dels detinguts han sigut hospitalitzats després que la seva salut patís un greu deteriorament. Els moviments palestins Hamàs i Jihad Islàmica han amenaçat de prendre represàlies si algun d'ells mor.

Els presos exigeixen, entre d'altres coses, la millora de les seves condicions d'empresonament, l'abolició des càstigs d'aïllament i que se'ls permeti estudiar i rebre visites familiars. A més, exigeixen que s'acabin les batudes nocturnes i els escorcolls a familiars.

stats