Publicitat
Publicitat

PRÒXIM ORIENT

Israel talla el contacte amb el Consell de Drets Humans de l'ONU

Tel Aviv respon així a la iniciativa de l'organisme d'investigar els assentaments de colons a Cisjordània i Jerusalem est

El ministeri israelià d'Afers Estrangers ha anunciat aquest dilluns que ha decidit tallar les relacions amb el Consell de Drets Humans de l'ONU, amb seu a Ginebra. El motiu de disputa és que l'organisme ha anunciat que obre una investigació per estudiar les conseqüències dels assentaments de colons tant a Cisjordània com a Jerusalem est.

"El ministeri d'Afers Estrangers ha pres la decisió de trencar tot tipus de contacte amb aquesta organització", ha afirmat el portaveu del ministeri, Yigal Palmor, i ha especificat que aquesta mesura encara no s'ha notificat al Consell.

Un iniciativa "hipòcrita"

El 22 de març, Ginebra va condemnar l'anunci d'Israel de construir nous habitatges en territori ocupat a Cisjordània i Jerusalem est perquè suposa una trava als processos de pau i una amenaça per a la solució de dos estats i la creació d'un estat palestí independent.

Llavors el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va denunciar la iniciativa com a "hipòcrita", argumentant que el Consell de Drets Humans disposa d'una "majoria automàticament hostil a Israel". L'organisme, que compta amb 47 estats membres, va votar a favor d'aquesta disposició –la d'investigar i condemnar els assentaments jueus– per 36 vots a favor, inclosos els de la Xina i Rússia. Els Estats Units va votar-hi en contra. El Pakistan va ser l'encarregat de presentar el text.


Etiquetes

Més continguts de

315

Clinton vs. Trump

El duel més insòlit de la història per la presidència dels Estats Units

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT