PALESTINA
Internacional 27/04/2011

L'ANP i Hamàs signaran un acord de reconciliació el 5 de maig

Les dues faccions palestines posen fi a quatre anys de desavinences en una reunió al Caire on decideixen formar un govern d'unitat nacional i celebrar eleccions d'aquí a un any

Efe
1 min
Els líders de l'ANP i de Hamàs en una reunió del 2007

El Caire p { margin-bottom: 0.21cm; } El president de l'Autoritat Nacional Palestina, Mahmud Abbas, i el cap de la branca política de Hamàs, Khaled Meshal, signaran el 5 de maig al Caire l'acord de reconciliació després de quatre anys de discrepàncies. Representants dels dos bàndols s'han trobat a la capital d'Egipte on han posat fi a les desavinences i han consensuat la formació d'un govern d'unitat nacional i la celebració d'eleccions d'aquí a un any. Un portaveu d'Egipte, el país que ha exercit de mediador entre les dues faccions palestines, ha assegurat que “la reunió ha acabat amb un enteniment total dels assumptes que s'havien d'estudiar”.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Tot i l'acostament de posicions, els palestins creuen que encara és massa d'hora perquè els dos bàndols arribin a un acord perquè Hamàs vol que les forces de seguretat tinguin més membres del seu bàndol i Al-Fatah està en una situació dèbil després que hagin perdut un suport important com era el president egipci derrocat, Hosni Mubàrak.

Per la seva banda, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha advertit a l'ANP que ha d'escollir entre tenir la pau amb Israel o amb Hamàs. “No és possible tenir la pau amb els dos perquè Hamàs té l'aspiració de destruir Israel”, va dir Netanyahu, que va afegir que “la mínima possibilitat d'una reconciliació reflecteix la debilitat actual de l'ANP”.

stats