Internacional 27/02/2011

L'administració temporal de l'est de Líbia vol formar un govern opositor

Aquesta tarda es reuniran les coalicions opositores per buscar un govern d'unitat nacional

Agències
2 min

BarcelonaLa coalició popular que s'encarrega de l'administració temporal de l'est de Líbia, on el líder Muammar al-Gaddafi ja no exerceix el control, discutirà avui una proposta per formar un govern opositor al règim. La representant de la coalició, Salwa Bugaihis, es reunirà avui amb l'anomenada Coalició de la Revolució del 17 de Febrer per discutir aquesta i altres qüestions.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Bugaihis es referia així a la proposta realitzada ahir a la nit per l'exministre de Justícia libi, Mustafa Abdulyalil, sobre la formació d'un govern d'unitat nacional en què participin civils i militars representants de tot el país. "Tot està anant molt de pressa, de manera que de vegades es cometen errors que cal solucionar", ha dit Bugaihis a un grup de periodistes a l'antiga seu dels jutjats de Bengasi, que fa ara a la vegada d'administració provisional de la ciutat i de tota la regió.

"Hem tingut molt pocs dies, és massa poc temps per construir un sistema al país", ha afegit Bugaihis en referència a l'aixecament popular que va començar el passat 15 de febrer i va esclatar l'endemà passat.

Tot això serà després que aquesta matinada el Consell de Seguretat de les Nacions Unides hagi aprovat per unanimitat una resolució que autoritza la Cort Penal Internacional de l'Haia perquè iniciï una investigació sobre els crims comesos pel règim de Moammar al-Gaddafi. El text preveu sancions contra el govern libi, com l'embargament d'armes, i la prohibició de viatjar al dictador i al seu cercle, així com la congelació dels seus béns. La resolució condemna la violència per part del règim contra els manifestants, que ha causat milers de morts. Els ambaixadors europeus han lloat la fortalesa de l'acord i el número dos de l'ambaixada líbia davant l'ONU ha manifestat que espera que la resolució acabi amb el règim dictatorial a Líbia.

stats