EGIPTE
Internacional 02/02/2011

El líder de l'oposició ElBaradei demana el suport de l'exèrcit mentre se senten trets a la plaça Tahrir

Grups armats amb pedres, ganivets i pals han entrat a la plaça Tahrir per carregar contra els manifestants antigovernamentals, després de nou dies de protestes pacífiques

Carme Colomina, Enviada Especial
1 min
Partidaris de mubarak ataquen els manifestants de la plaça de Tahrir.

El CaireContinuen els enfrontaments entre els partidaris de Mubàrak i els antigovernamentals a la plaça Tahrir. Els aldarulls també s'han estès als carrers dels voltants d'aquest espai, mentre que alguns vehicles de l'exèrcit intenten separar els dos grups. Les forces armades diuen que no intervindran, però ja han deixat passar el grup de suport del president al recinte. Els dos bàndols s'estan llançant pedres i pals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, el líder de l'oposició, Mohamed ElBaradei, ha acusat el govern de fer servir "tàctiques per atemorir" els manifestants de la plaça. La gent que protesta assegura que policies no uniformats són darrere dels aldarulls i dels atacs als manifestants. També diuen que hi ha hagut trets a l'aire per dispersar els manifestants. La violència ha esclatat quan els partidaris del president Mubàrak han entrat en massa a través del pont del 6 d'octubre i la situació a la plaça ha canviat de la nit al dia després de nou jornades de calma. L'acció de suport a Mubàrak ha començat fa poc més de tres hores.

Davant aquests fets, activistes antigovernamentals han recomanat a través del Twitter que els infants i les dones abandonin la plaça. Les forces armades han demanat aquest matí al poble egipci que abandonin les protestes perquè ja han entès el seu missatge i han de pensar en l'avenir del país per facilitar el retorn a la calma. "L'exèrcit us llança un avís (…). Heu sortit al carrer per fer entendre les vostres exigències i heu de permetre retornar a la vida normal", ha declarat un portaveu a través de la televisió pública.

stats